Minor Retail Winkelmanagement

Wie ben ik?

Mijn naam is Jesper en in het afgelopen halve heb ik ‘’Casual Posters’’ opgericht. Tijdens de minor Winkel & Retail Management zijn de werkzaamheden van de webshop langzaam in gang gezet en is het bedrijf opgericht via de officiële manier. Inmiddels heeft het bedrijf eigen producten, een webshop en een social media account. In deze blog leg ik uit hoe dit tot stand is gekomen en hoe ik deze periode heb beleefd.

Keuze voor deze minor

In het derde jaar van de opleiding Ondernemerschap & Retail Management heb ik na mijn stage periode de kans gekregen om mij in te schrijven voor een minor. Om er voor te zorgen dat ik iets zou doen dat ik ook heel leuk zou vinden, heb ik gekozen voor een minor die goed aansluit op mijn opleiding en mijn stage. In mijn praktijkperiode heb ik een half jaar stage gelopen in het e-commerce team van kledingwinkel Open32. Hier is mijn interesse in de online verkoop van producten daadwerkelijk gestart. Bij Open32 leerde ik vooral hoe ik de webshop moest onderhouden en nieuwe producten toe moest voegen. Echter, ik was ook erg benieuwd hoe zo’n webshop nou tot stand komt vanaf de basis. Om die reden heb ik gekozen voor de minor Winkel & Retail Management.

Zelf ontworpen producten

Al snel wist ik dat ik producten wilde verkopen die ik zelf gemaakt heb. Toen ik er via een vriend achter kwam dat hij opzoek was naar mooie posters voor in zijn nieuwe studentenkamer, bedacht ik ineens wat ik wilde gaan verkopen: zelfontworpen posters. De afgelopen jaren ben ik bekend geworden met ontwerpprogramma’s zoals Photoshop en Illustrator en met deze programma’s heb ik de designs voor de posters ook gemaakt. Nadat ik een aantal designs had uitgekozen, ben ik gestart met het bouwen van de webshop.

Veel geleerd

Tijdens de minor heb ik veel geleerd over het maken van een online winkel en alles wat daarbij komt kijken. Tijdens de lessen finance was het erg fijn om samen de eerste administratie van het bedrijf te doorlopen. Ook leerde ik hier waar ik op moest letten tijdens het starten van een bedrijf. Bij branding en consumentengedrag heb ik veel geleerd over de manier waarop ik mijn producten bij de juiste doelgroep krijg. Tijdens de lessen e-commerce werd langzaam gebouwd aan de nieuwe webshop en werden we ondersteund door iemand die hier alles van wist. Al met al heb ik veel geleerd tijdens de minor en hoop ik dit nog veel te mogen toepassen in de toekomst.