Minor Retail Winkelmanagement

Divoque – DQUE fashion

Beste lezer, welkom op de eerste blogpost van Divoque. Divoque is een fysieke kledingwinkel in winkelcentrum Kronenburg te Arnhem, daarnaast is sinds kort deze webshop opgestart om in tijden van de coronacrisis (en ook na de coronacrisis) multichannel te gaan functioneren.

Wie ben ik?

Allereerst zal ik mezelf kort voorstellen. Ik ben Donny van Wessel, 22 jaar oud en woonachtig in Doetinchem. Daarnaast derdejaars student aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen, opleiding Ondernemerschap en Retailmanagement. Voor deze opleiding volg ik op dit moment de minor Retail- en Winkelmanagement waarbij het de bedoeling is om een webshop op te zetten. Naast mijn opleiding heb ik sinds februari 2020 samen met mijn moeder een dames- en herenkledingwinkel in Arnhem

Waarom heb ik gekozen voor de minor Retail- en Winkelmanagement?

Tijdens mijn opleiding Ondernemerschap en Retailmanagement heb ik op meerdere momenten kennis gemaakt met e-commerce en retail. Daarnaast het feit dat ik een eigen fysieke winkel heb, zorgde ervoor dat ik nieuwsgierig was naar verdieping op het aspect retail. Verder heb ik vorig jaar al eens kort een webshop opgezet naast mijn fysieke winkel. Dit was in een korte tijd redelijk succesvol, ondanks dat deze website niet geheel professioneel was. Wegens tijdgebrek tijdens mijn stage heb ik deze website toen stopgezet. De minor Retail- en Winkelmanagement gaf mij de kans om na mijn stage te leren hoe een geheel professionele website met wordpress opgezet kon worden. Dit is voor mij de hoofdreden geweest om te kiezen voor deze minor, leren hoe ik naast mijn fysieke winkel een goede website kan opzetten.

Wat is mijn webshop?

Zoals gezegd is Divoque een dames- en herenkledingwinkel. De webshop sluit hierop aan door dezelfde kleding te bieden als in de fysieke winkel. Met het zicht op de toekomst gaat de webshop Divoque zich echter iets anders positioneren dan de fysieke winkel. Het doel is en was om tijdens deze minor een gedegen basis te bouwen voor een professionele website en dit na de minor voort te zetten en uit te breiden. In het begin ligt de focus vooral op de eigen kleding die in het huidige assortiment verkocht wordt. Dit is stijlvolle kleding die betaalbaar is voor iedereen. De webshop wilt zich daarnaast uit gaan breiden en meer op herenkleding gaan focussen. Onder andere met de verkoop van outletmerkkleding, waar via ons netwerk aan te komen is. Dit was bij de vorige webshop van Divoque het geen wat succesvol was. Daarnaast wordt er hard gewerkt aan het opzetten van een eigen huismerk, DQUE fashion.

DQUE fashion

Dit merk zal gaan functioneren als het huismerk van Divoque. Het doel is om in de toekomst alle merkloze kleding die in het huidige assortiment valt om te toveren naar DQUE fashion. Daarnaast zijn we volop bezig om eigen kleding lijn te laten produceren bij topproducenten. Hierbij zal de focus vooral liggen op herenkleding. Ook voor de webshop wordt DQUE fashion een belangrijk aspect waar veel marketing rondom heen gaat draaien. Dit merkt wordt de basis van de website, waar de outletmerkkleding omheen gaat draaien. De website van Divoque is zeker nog niet volledig af tijdens deze minor, maar zal ook zeker niet stoppen na deze minor.

Houdt onze webshop in de gaten voor de komende ontwikkelingen, nieuwe collecties en merken die er snel aan zullen komen!