Minor Retail Winkelmanagement

Waarom zou je voor de Minor Retail & Winkelmanagement kiezen?

Ja, waarom de minor? Wij kunnen natuurlijk allerlei redenen verzinnen. Maar niets is overtuigender dan de ervaringen van de studenten die de minor gevolgd hebben. Lees daarom hun verhalen. Ieder verhaal is even uniek. Misschien herken jij jezelf wel in een van de verhalen. 

Een overzicht van de

Ervaringen van de studenten

"Begin deze zomer was mijn verwachting dat ik naar Frankrijk zou gaan om in Montpellier een minor te volgen. Helaas sloeg corona toe waardoor ik een nieuwe minor moest uitzoeken. Geluk bij ongeluk vond ik de minor Retail management en E-commerce waar ik mijn droom kon verwerkelijken, een eigen webshop te starten."
Berndt
"Ik zit middenin de studie commerciële economie waar de nadruk ligt op de B2B markt. Om me ook te specialiseren in de B2C markt heb ik gekozen voor deze minor. We leren interessante aspecten over hoe we consumenten kunnen bereiken met het vak consumentengedrag en (online)winkelbeleving. Vervolgens de begeleiding om deze te implementeren in onze eigen site. Ik was -en ben erg enthousiast!"
Bonne
"Ik kreeg de kans om in mijn 3e jaar als minor Retail en Winkelmanagement te kiezen. Tijdens deze minor start je met begeleiding een eigen online webshop, niet gek dat ik daarom samen met mijn nichtje in oktober 2020 onze eigen kledingwebshop hebben gelanceerd."
Eef
"Voor mijn vierde jaar wilde ik graag een Minor in Portugal doen om buitenlandervaring op te doen. Vanwege Corona kon dit niet doorgaan. Eigenlijk heb ik dankzij Corona nu de webshop Straps for Bags. Hoe dit zo gekomen is? Toen mijn minor in Portugal niet door kon gaan, moest ik snel een andere minor zoeken. Vanwege mijn liefde voor mode en Retail viel mijn oog al snel op de minor Retail en Winkelmanagement aan de HAN waar het maken van een webshop een belangrijk onderdeel van uitmaakt. Dit is de webshop Straps for Bags geworden."
Janneke
"Deze Minor volg ik, gezien de huidige omstandigheden, geheel vanuit huis. Dit is aan de ene kant erg fijn, maar het kan ook erg lastig zijn. De keuze voor deze Minor komt voornamelijk voort uit de uitdagingen die hierbij komen kijken. Voor de Minor zet je namelijk een eigen onderneming op. Dit is niet zo makkelijk als gedacht. Er komen hier een hoop zaken bij kijken, zoals: een ondernemingsvorm kiezen, je eigen brand neerzetten, e-commerce en natuurlijk de belastingaangiften. Toch is deze uitdaging juist de reden geweest om voor deze Minor te kiezen. Juist door deze uitdaging aan te gaan, weet je als student keer op keer wat nieuws te leren. Hiernaast is het geweldig om juist zelf te kiezen wat je wil gaan doen. Zo is mijn creatie Coachstudent.nl geworden...."
Jelle
"Ik studeer Facilitymanagement op de HAN in Nijmegen en volg momenteel de minor winkel en Retail management. Ik heb deze minor gekozen omdat het dé ideale manier was om te leren ondernemen met mijn eigen webshop. Daarnaast heb ik hiervoor gekozen omdat de Retail branche, consumentengedrag, nieuwe technologieën en service en beleving mij interesseerde en het leek mij dan ook erg leuk om middels een minor hier meer kennis over op te doen."
Lotte
"In eerste instantie zou ik gaan studeren in Taiwan. Vanwege de Coronapandemie moest ik zoeken naar een alternatieve minor. Toen ik aan het zoeken was voor een plan b, sprak de minor Retail- en Winkelmanagement mij ontzettend aan. Binnen mijn opleiding moest ik een specialisatierichting kiezen. Ik twijfelde ontzettend tussen kwaliteit en business, maar heb op het keuzemoment toch gekozen voor kwaliteit. Ik vind beide richtingen ontzettend leuk en vond het een hele mooie kans om tijdens mijn minor toch nog een keer bezig te zijn met de businesskant en dan voornamelijk de E-business die bij een webshop komt kijken. Het opstarten van een webshop was geheel nieuw voor mij en leek me een ontzettend leuke en ook leerzame uitdaging!"
Martijn
"Momenteel studeer ik Industrieel Product Ontwerp op de HAN in Arnhem. Nu hoor ik je denken, waarom kies je voor de minor Retail en Winkelmanagement? Tijdens mijn opleiding heb ik een breed beeld gekregen van productiegericht ontwerpen. De diversiteit van mijn opleiding spreek mij erg aan en maakt mij nieuwsgierig naar nieuwe ontwikkelingen en ervaringen. Eén van mijn ambities is het ontwerpen van een eigen product of lijn die ik kan verkopen op een webshop of in de winkel. Met deze minor wilde ik me juist verbreden en kijken hoe ik door middel van een webshop mijn toekomstige producten goed op de markt kan zetten. Omdat ik een passie heb voor fashion, heb ik gekozen om te beginnen met sieraden, waarbij ik zelf cadeauverpakkingen ontwerp en maak. Door de minor heb ik als startende ondernemer een mooie eerste stap kunnen zetten om mijn ambities waar te kunnen maken."
Milou
"In het derde jaar van de opleiding Communicatie staat het blok 'minor' op het programma. Hierbij heb ik gekozen voor de minor Retail- en winkelmanagement. Ik liep al enige tijd rond met het idee om een bedrijf te starten en ik had het idee al klaarliggen. Maar, hoe begin je een eigen bedrijf? Hoe kom je aan producten? Hoe kom je aan klanten? En zo waren er nog vele vragen waar ik mee zat. Daarnaast vond ik het een grote stap en was ik bang voor alle fouten die je tegen kunt komen. Gelukkig kwam ik de minor tegen en ben ik zonder twijfel in gaan schrijven. Tijdens de minor start je je eigen bedrijf en word je door professionals begeleidt van begin tot eind. Of ja, eind... er zit natuurlijk geen eind aan een bedrijf haha! De minor leek voor mij gemaakt. Dat ene laatste duwtje in mijn rug had ik nodig. Want wat kan er allemaal misgaan als je te allen tijde terecht kunt bij een professional met je vragen?"
Senna
"Ik ben een laatstejaars student Communicatie en Multimedia Design uit Arnhem. Tijdens deze opleiding en als projectmanager bij verschillende digital agencies ben ik altijd in de weer met innovatieve digitale concepten bedenken en uitwerken. Aan het concept van iemand anders werken en deze zien slagen is natuurlijk erg leuk en heb ik zeker mijn passie in gevonden. Hierdoor kwam ik op de gedachte; Waarom niet aan de slag gaan met een van mijn eigen ideeën. Zo ben ik bij de minor Retail & Winkelmanagement in Nijmegen beland. Binnen deze minor heb ik de kans om een eigen concept van begin tot eind te ontwikkelen. "
Malik
"Ik volg de studie commerciële economie aan de HAN in Arnhem en zit momenteel in mijn 3e jaar. In deze fase van mijn opleiding staat de minor op het programma. Voor mij betekende dit een halfjaar verdiepen in iets wat ik echt leuk vindt: Ondernemen."
Freek
De studie die ik volg, communicatie, heeft mij verschillende avonturen in de e-commerce sector gebracht. Ruim twee jaar ervaring als copywriter en e-commerce associate voor kledingmerk Daily Paper in Amsterdam. Begonnen als stagiair, maar al snel fulltime in dienst. Tussendoor heb ik ook meerdere webshops (zelf of voor anderen) geopend en gerund met succes! Vandaar ook mijn keuze voor deze minor, mijn motto is altijd blijven door ontwikkelen en dat is vooral in deze sector van belang! Een verdiepende minor in combinatie met mijn ervaring klonk als een match made in heaven.
Bas
"Ik heb voor de minor Retail en winkelmanagement gekozen omdat ik vorig jaar gestart ben met het verkopen van sneakers via social media. Door middel van deze minor kon ik het mooi combineren en tevens leren hoe ik een webshop op moest zetten. Ik heb alles geleerd over het financiën, consumentengedrag en marketing. Niemand van mijn studie ging dezelfde minor doen als ik omdat het niet echt sport gerelateerd was. Toch heb ik ervoor gekozen omdat dit is waar mijn interesse ligt."
Derk
"De reden dat ik gekozen heb voor deze minor is omdat ik ondernemen erg interessant vind en hier graag iets mee wilde doen. Tijdens mijn studie komt dit namelijk niet aan bod. Ik denk dan ook dat deze minor een goede manier is om hier al tijdens je studie mee bezig te kunnen zijn en zo te kijken of het eventueel bij je past."
Barend
"Ik heb gekozen voor de minor Retail & Winkelmanagement in Nijmegen om zo meer inzicht te krijgen in het opstarten van een online business."
Jan
"Het is mijn missie om de veiligheid in het verkeer te verbeteren. Door middel van de minor Retail & Winkelmanagement, kon ik mijn idee wat al op de plank lag, werkelijkheid maken. Met mijn achtergrond in Sales en Marketing is het mij gelukt om binnen twee weken 120 scooterrijders veiliger op de weg te krijgen en om 6 verkooppunten te genereren."
Joep
"In deze laatste fase van mijn opleiding volg ik de minor Retail- en winkelmanagement. De keuze voor deze minor heb ik gemaakt, omdat mijn interesse in het vakgebied E-commerce is gewekt tijdens mijn stage afgelopen jaar. De afgelopen maanden heb ik gedurende deze minor mijn eigen webshop opgezet waarin ik woondecoratie verkoop. Door de website zelf te maken en alle aspecten die daarbij komen kijken, heb ik mijn kennis op het gebied van E-commerce verbreedt. "
Joris
"De reden voor het kiezen van deze Minor is vooral dat mijn eigen opleiding (Logistics Management) weinig creatieve vrijheid biedt. De Minor Retail- & Winkelmanagement biedt de mogelijkheid om een webshop geheel naar eigen stijl op te richten. Je kan je eigen bedrijfsnaam, huisstijl, producten, social media en nog veel meer kiezen en hoe je dit wilt inrichten. De Minor heeft mij dus de mogelijkheid geboden om mijn creativiteit de vrije loop te laten gaan en mijn eigen ideeën zelf uit te werken."
Karsten
"Omdat ik het belangrijk vind om mensen te helpen bij de keuze van mijn niet alledaags product heb ik er voor de minor retail- en winkelmanagement gekozen. Met deze minor kon ik de website maken waar ik al langer over na gedacht had. De webshop zie ik niet als een winkel waar zo maar iets besteld kan worden, maar eerder een hulpmiddel bij een lastige keuze.

Het klaar maken van de website was niet makkelijk en daarom vind ik de ondersteuning die ik gekregen heb ook zeer fijn. Aangezien er veel achter de schermen moet gebeuren bij het bouwen van een website kon ik goed de hulp gebruiken vanuit school. Door middel van de aangeboden hulp en mijn eigen werk is er een webshop uitgekomen waarop ik best trots ben."
Mike
"Ik heb gekozen voor de minor Retail en Winkelmanagement omdat ik vaak bestellingen heb geplaatst bij verschillende webshops en ik graag meer wilde leren over wat er nu precies kwam kijken bij het runnen van een webshop. Door mijn eerdere werkervaring in de Retail was ik me ervan bewust dat een service- en klantgerichte instelling erg belangrijk zijn in de omgang met klanten. Ik ben dan ook oprecht geïnteresseerd, in wat er speelt bij de klant en het leek mij een uitdaging om dit te vertalen in kansen voor mijn eigen webshop. Vooral het creatieve aspect hierin sprak mij heel erg aan. Het opzetten van een doeltreffende campagne waarin ik zelf alles heb bedacht, van de persoonlijke interactie met klanten via social media tot aan het bedenken van acties die visueel aantrekkelijk zijn voor de klant."
Sebnem
"Na het lezen van bijna 300 Self Help boeken besloot ik deze kennis met mensen te gaan delen viaYoutube. Ik begon een Youtube kanaal genaamd ́Run for Millionaire ́, waar ik deze boeken samenvat in korte videos. Maar deze boeken hebben ook geleid tot de keuze voor deze Minor. Ik wilde zelf leren ondernemen. Zelf een bedrijf opzetten waar ik achter sta. Eigen baas zijn en zelf verantwoordelijk zijn voor het verdienen van geld. Wat nou beter in deze moderne tijd, dan een eigen Webshop. En zo is mijn webshop ontstaan. Het begon met boeken lezen waar je wijzer vanwerd en ik ben nu van plan de zoektocht te eindigen met keihard werken aan mijn webwinkel.Waarbij ik niet alleen bezig ben met mijzelf, maar waar ik andere ook van waarde kan voorzien.Waarbij ik andere service kan aanbieden waar hun leven beter van wordt. Al is het maar iets aangenamer, dan heb ik mijn doel al bereikt. Want zeg nou zelf een leven leiden waarbij je andere levens kan touchen is waar het omdraait. Ik zie ́Ondernemen ́ als ultieme manier om andere mensen te raken. Je helpt anderen en verdient er zelf ook wat aan. Wat wil je nog meer!"
Alain