Minor Retail Winkelmanagement

Wie ben ik?

Mijn naam is Martijn de Vries, oprichter van YourHomeTraining. Ik ben 23 jaar en kom uit Amersfoort. Ik ben een vierdejaars student en ik volg de opleiding Food & Business aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (te Nijmegen). Binnen mijn opleiding heb ik gekozen voor de specialisatierichting Kwaliteitsmanagement. In mijn vrije tijd ben ik veel bezig met fitness en mountainbiken. Vanwege de Corona-pandemie zit ik momenteel niet in Taiwan te studeren en ben ik meer binnenshuis aan het trainen vanwege de strenge regels en beperkte plekken in de sportschool. Hier heb ik op ingespeeld met mijn webshop.

Waarom heb ik gekozen voor de minor Retail- en Winkelmanagement?

In eerste instantie zou ik gaan studeren in Taiwan. Vanwege de Coronapandemie moest ik zoeken naar een alternatieve minor. Toen ik aan het zoeken was voor een plan b, sprak de minor Retail- en Winkelmanagement mij ontzettend aan. Binnen mijn opleiding moest ik een specialisatierichting kiezen. Ik twijfelde ontzettend tussen kwaliteit en business, maar heb op het keuzemoment toch gekozen voor kwaliteit. Ik vind beide richtingen ontzettend leuk en vond het een hele mooie kans om tijdens mijn minor toch nog een keer bezig te zijn met de businesskant en dan voornamelijk de E-business die bij een webshop komt kijken. Het opstarten van een webshop was geheel nieuw voor mij en leek me een ontzettend leuke en ook leerzame uitdaging!

Wat is mijn webshop?

Mijn webshop is YourHomeTraining. YourHomeTraining is een digitale webwinkel die per 1 januari 2021 van start gaat. “YourHomeTraining verkoopt basis Fitness- Sport- en Train artikelen om thuis in vorm te blijven. Via pakket-deals bent u extra goedkoop uit!” (YourHomeTraining, 2020).

Hoe ben ik tot deze webshop gekomen?

Het was redelijk ‘laatste moment’ toen ik voor deze minor koos vanwege de onzekerheid omtrent mijn eerder geregelde minor in Taiwan. Ik moest dan ook in een korte tijd een idee voor een webshop vormen. Samen met een klasgenoot van mijn opleiding hadden we een idee om samen een dochterbedrijf te gaan beginnen voor de kledingwinkel van zijn ouders. Echter toen ik navraag deed of we dit samen mochten doen, mocht het helaas niet. Toen heb ik besloten om een webshop te kiezen in mijn hobby richting ‘fitness.’ Ik ben het liefst zelf in de sportschool, maar daarnaast heb ik ook thuis het één en ander aan sportatributen om altijd aan de slag te kunnen. Nu tijdens de coronapandemie is het helemaal handig dat je thuis kunt trainen gezien de maatregelen met een beperkt aantal plekken per sportschool. Toen ik onderzoek aan het doen was naar aanbieders viel snel op dat sportartikelen en vooral homefitnesspakketten ontzettend prijzig waren, hier wilde ik op inspelen door een goedkopere aanbieder te zijn dan de concurrenten. Ik vond dat het opstarten en bouwen van de webwinkel ontzettend snel verliep, bijna te snel eigenlijk. Ik heb meerdere malen een gesprek gehad omdat ik tevens aan het twijfelen was om te stoppen. Zelf ben ik er trots op dat ik toch ben doorgegaan en een eigen webshop heb opgezet in 2 maanden tijd!

Waarom zou er op mij gestemd moeten worden?

Om eerlijk te zijn vindt ik dat er niet op mij gestemd moet worden.
Omdat ik graag verder wil met mijn opleiding en wil afstuderen heb ik besloten in overleg met de coördinator, om deze minor toch af te ronden. Ik heb alles gedaan wat ik moest doen om aan de eisen voor de minor te voldoen, maar verder ben ik van plan om wel te stoppen met mijn webshop indien ik klaar ben met deze minor. Ik weet van een aantal leerlingen dat zij veel enthousiaster met hun webshops bezig waren en veel meer uit hun webshop aan het halen zijn, omdat ze er later ook mee verder willen. Ik heb dit dus niet, ik ben er voor mezelf achter dat ik me na de minor op de richting kwaliteit wil gaan focussen. Echter heb ik wel veel geleerd van de minor en heb ik me altijd ingezet om door te gaan! Voor mijn inzet en doorzettingsvermogen mag er op mij gestemd worden, maar voor de webshop vindt ik dat iemand anders daadwerkelijk jouw stem verdiend!

Benieuwd naar de webshop die ik voor deze minor gemaakt heb? Klik op onderstaande link;
https://www.yourhometraining.nl/